05/02/2023 - Lisa. L

Mountainbike, elektrische fiets, racefiets... : een zomer fietsen in de Val d'Arly Savoie Mont Blanc

Categorieën : Wandelen, Activiteit, Ontdekking

De Val d'Arly, een berggebied tussen de Aravis, de Beaufortain en de Mont Blanc, strekt zich uit over 20 km tussen Megève en Albertville. Het is een alpendal met een grote diversiteit, met immense beboste hellingen, uitgestrekte bergweiden met traditionele chalets, talrijke bergtoppen met het majestueuze Mont Blanc-massief als uitzichtspunt en lange rotskammen zoals die van de Col des Aravis. De Val d'Arly biedt met zijn gevarieerde terrein een echt speelterrein voor amateurs, liefhebbers en professionals van de sport op twee wielen. Ontdek de fietsevenementen van Val d'Arly voor de zomer van 2023!

Dit jaar komt het Critérium du Dauphiné door de 4 badplaatsen van de Val d'Arly, met de finish in Crest-Voland / Cohennoz op 9 juni. Een ander groot evenement, de Tour de France, zal ook twee keer door de Val d'Arly rijden. Op zondag 16 juli 2023 start de 15e etappe van de wedstrijd in Les Gets Portes du Soleil en eindigt in Saint-Gervais Mont Blanc, waarbij de renners door La Giettaz (afdaling) en Flumet rijden. Op woensdag 19 juli loopt de 17e etappe van Saint-Gervais Mont Blanc naar Courchevel via Flumet (La Frassette) en Notre-Dame-de-Bellecombe.

Komende evenementen in Val d'Arly

De Val d'Arly organiseert ook zelf evenementen voor fietsliefhebbers. Van 10 tot 17 juni 2023, aan de voet van de Aravispas, is de Aravis Bike Tour een cursus van een week die volledig gewijd is aan fietsen, met accommodatie en catering. De Aravis Bike Tour is zowel een buitengewoon persoonlijk avontuur als een intensieve training van 5 dagen, onder begeleiding van gecertificeerde fietsinstructeurs voor dagelijkse fietstochten.

De ritten variëren van 60 km tot 130 km. Er zijn twee opties, afhankelijk van het ervaringsniveau. De eerste is een gemakkelijker parcours (met een totaal van 370 km en 9.320 m klimmen in 5 dagen) waarbij u kunt oefenen in het rijden in groep, afdalingstechnieken en het beheersen van de consumptie van drank en snacks tijdens een wedstrijd. De tweede is een parcours voor experts (469 km in 5 dagen met 12.340 m klimmen) waarbij verschillende trainingstechnieken worden geïntegreerd.

Prijs: vanaf 195 € / persoon (op basis van 4 personen), inclusief accommodatie, 5 dagen instructie met wegenwacht en snacks, een massage en een welkomstpakket. Voor meer informatie, klik hier. 

De Val d'Arly is vol prachtige wandelingen om te ontdekken, waaronder de legendarische Route des Grandes Alpes®. De meest avontuurlijke fietsers kunnen deze route proberen die over de Aravis- en de Saisies-pas loopt. Dit is een vrij moeilijke route van 25 kilometer die ongeveer 2 uur duurt. De route loopt door de dorpen La Giettaz, Flumet en Notre-Dame-de-Bellecombe. Een tweede mogelijkheid, net zo emblematisch als de eerste, is om vanuit Flumet de Col des Aravis (1.486 m) te beklimmen.

Maar geen zorgen, er zijn ook andere paden die toegankelijk zijn voor gezinnen en kinderen met gemakkelijk terrein voor mountainbiken of elektrisch fietsen. Daarom is de Val d'Arly een ideale bestemming voor jong en oud! Dus, bent u klaar om het grondgebied van de Val d'Arly per fiets te ontdekken?

Meer informatie...

 

COPYRIGHT: office de tourisme du Val d'Arly