hoge-alpen

GEBIEDSINFORMATIE

Het departement Hautes-Alpes ligt in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Het departement staat bekend om zijn skigebieden van Montgenèvre of Orcières en biedt tal van andere sneeuwactiviteiten aan zoals sleeën, sneeuwschoenwandelen... Bovendien wordt er in dit departement bijzondere aandacht besteed aan het milieu. Het resort Les Orres voert een project uit voor zelfvoorziening op het gebied van energie om broeikasgassen te verminderen.

Ontdek in de zomer het Nationaal Park van de Ecrins, het grootste en meest populaire park van Frankrijk en aarzel niet om prachtige wandelingen te maken! U vindt er ook de rivier de Durance die uitmondt in de Rhône en de Serre-Ponçon-dam.

Profiteer ook van uw verblijf in de Hautes-Alpes voor enkele culturele bezoeken.

Het klimaat van het departement Hautes-Alpes wordt enerzijds beïnvloed door de grote hoogten die aanzienlijke temperatuurverschillen tussen dag en nacht veroorzaken, en anderzijds door de buitengewone zonneschijn als gevolg van de nabijheid van de Middellandse Zee.

Proef tijdens uw verblijf enkele van de vlaggenschipperspecialiteiten van de regio, zoals de Champsaurus tortelduifjes, de Valgaudemar ezelsoren of de Châteauroux-forel. Geniet van uw proeverij!

ONZE PARTNERS

 • Toeristenbureau
  Hautes-Alpes

  Het skioord Les Orres, gelegen in de Zuidelijke Alpen, in het departement Hautes-Alpes, verwelkomt u in de winter in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving.

 • Hotel & Spa
  Montgenèvre

  In het hart van het fabelachtige skigebied Melkweg tussen Frankrijk en Italië, een magisch landschap, een unieke sfeer en een hotel met karakter.

 • Hotel **
  La Grave

  In het hart van het authentieke dorp "La Grave" biedt een klein, typisch, familiair en vriendelijk hotel u een ontspannen verblijf.

 • Hotel
  Pays de la Meije

  Het hotel Logis Le Faranchin, gelegen in Villar d'Arène, verwelkomt u in de uitzonderlijke omgeving van de Meije.

Previous Next

weer

MONTGENÈVRE WEATHER

Ontdek andere regio's

Alpes de Haute-Provence
Een van de grootste departementen van Frankrijk. Het grenst aan Italië en strekt zich uit over de plateaus, heuvels en valleien van de Haute-Provence, de Pre-Alpen en de Grandes Alpes.
Alsace
De Elzas ligt tussen de Vogezen en de Rijn. Deze regio met Germaanse traditie biedt een groot aantal activiteiten die alle soorten reizigers zullen vermaken.
Haute-Savoie
Haute Savoie ligt in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Hier liggen steden als Annecy en Chamonix, het vertrekpunt van de Mont Blanc.