Elzas

GEBIEDSINFORMATIE

De Elzas ligt tussen de Vogezen en de Rijn. Deze streek van Germaanse traditie biedt een veelheid aan activiteiten die alle soorten reizigers zullen vermaken: sportieve vakanties, ontspanning, met het gezin of met vrienden... Sommigen zullen van de winterperiodes willen profiteren op de skipistes of met sneeuwschoenen.

Vele gemarkeerde wandelroutes bieden het hele jaar door prachtige wandelingen. Tijdens deze wandelingen kunt u overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog tegenkomen. Het enige wat je hoeft te doen is je wandelschoenen aan te trekken!

ONZE PARTNERS

  • Toeristenbureau
    Munster

    De Munster vallei, een paradijs voor buitensporten tussen de Vogezen en de Elzas. Wie naar het Munsterdal komt, ontdekt een weelderige en ongerepte natuur, adembenemende panorama's en gevestigde landbouwtradities.

  • Eco-toeristische residentie - Nordic spa
    Wattwiller

    Kom naar het HIRTZ en herontdek je ware aard. Gelegen in de Haut-Rhin, op het kruispunt van de wijnroute en de route des crêtes, ontvangt het Domaine du HIRTZ u 350 dagen per jaar op 8 hectare ongerepte natuur.

Previous Next

de belangrijkste fietsbestemming van Frankrijk! 

Fietsliefhebbers vinden hier bijna 2.500 km aan fietsroutes. Er is voor elk wat wils, zoals de Véloroute du Vignoble, die een honderdtal wijnbouwsteden met elkaar verbindt en een vijftigtal Grand Cru-terroirs van de Elzas verkent. Nog steeds in een vredige geest kunt u via de kanaalfietsroutes het landschap langs het water ontdekken. De sportievelingen kunnen tenslotte de fietsroutes in de Vogezen proberen, die steilere beklimmingen bieden, genoeg om de adrenaline op gang te brengen!
 

weer

Wat het weer betreft, is het in de winter (relatief) koud en sneeuwrijk, terwijl het in de zomer veel warmer is.

Voor de zoetekauwen onder u volgen hier enkele specialiteiten uit de Elzas: krakelingen, cervelas salade, de heerlijke lokale foie gras en natuurlijk zuurkool.

ALSACE Métoé

Webcams alsace

Ontdek andere regio's

Savoie
Savoie ligt in de Noordelijke Alpen. Hier liggen steden als Champany en Vanoise, Les Karellis en Lanslebourg. De regio biedt een veelheid aan activiteiten. Bijvoorbeeld skiën in Val-Cenis, sneeuwschoenwandelen en sleeën in de winter, of mountainbiken en natuurwandelingen in de zomer.
Haute-Savoie
Haute Savoie ligt in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Hier liggen steden als Annecy en Chamonix, het vertrekpunt van de Mont Blanc.
Hautes-Alpes
Het departement Hautes-Alpes ligt in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Beroemd om zijn skistations Montgenèvre of Orcières, biedt het departement vele andere sneeuwactiviteiten zoals sleeën, sneeuwschoenwandelen...