wallis

GEBIEDSINFORMATIE

Wallis is een Zwitsers kanton waarvan de officiële talen Frans en Duits zijn.

In de winter kunt u genieten van vele sneeuwsporten zoals langlaufen, sneeuwschoenwandelen, sleeën, hondensleeën... Hiervoor biedt de regio Dents du Midi of Saas-Fee vele alternatieven voor een vakantie met het gezin of vrienden. Waarom sluit u daarna uw dag niet af in een van de thermale baden in de regio?

In de zomer zijn er veel wandel- en fietsroutes. Crans-Montana heeft bijvoorbeeld veel vijvers, zoals het Etang de la Moubra. Er is ook het Lac d'Arbey in Evolène en de Grotte aux fées in Saint-Maurice.

Profiteer van uw verblijf in Wallis om het culturele erfgoed van de regio te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Stockalper kasteel in Brig. Saint-Maurice is ook een echt religieus toevluchtsoord.

Zoals alle berggebieden wordt Wallis in de winter gedomineerd door sneeuw en kou, terwijl u in de zomer vitamine D kunt opdoen dankzij de overheersende zonneschijn.

Specialiteiten uit de regio zijn onder andere gegratineerde asperges, de traditionele Walliser abrikozentaart en raclette.

ONZE PARTNERS

  • Toeristenbureau
    Valais

    De Regio Dents du Midi verwelkomt u in het hart van een adembenemend panorama waar uw skidromen uitkomen. Ga naar beneden op de 600 km aan pistes voor de Dents du Midi, het onmisbare embleem van het internationale Portes du Soleil-skigebied. Maak tussen twee bochten door gebruik van onze zonnige terrassen om de culinaire specialiteiten van het Wallis te proeven. Hongerig naar een uitdaging? Neem het op tegen de Zwitserse Muur en zijn 333m verticale val! Met een gemiddelde piste van 37% en meer dan 90% aan de top, zullen ervaren skiërs zowel sensaties als sensatie vinden! Sluit de dag in stijl af met een feestelijke of ontspannen after-ski.

Previous Next

weer

VALAIS WEATHER

Ontdek andere regio's

Kanton Bern
Het kanton Bern, gelegen op de grens tussen het Duitstalige en het Franstalige gebied van Zwitserland, is na Graubünden het grootste kanton van Zwitserland. De regio wordt gedomineerd door talrijke meren en heuvels, met name de Jura.