wallis

GEBIEDSINFORMATIE

Wallis is een Zwitsers kanton waarvan de officiële talen Frans en Duits zijn.

In de winter kunt u genieten van vele sneeuwsporten zoals langlaufen, sneeuwschoenwandelen, sleeën, hondensleeën... Hiervoor biedt de regio Dents du Midi of Saas-Fee vele alternatieven voor een vakantie met het gezin of vrienden. Waarom sluit u daarna uw dag niet af in een van de thermale baden in de regio?

In de zomer zijn er veel wandel- en fietsroutes. Crans-Montana heeft bijvoorbeeld veel vijvers, zoals het Etang de la Moubra. Er is ook het Lac d'Arbey in Evolène en de Grotte aux fées in Saint-Maurice.

Profiteer van uw verblijf in Wallis om het culturele erfgoed van de regio te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Stockalper kasteel in Brig. Saint-Maurice is ook een echt religieus toevluchtsoord.

Zoals alle berggebieden wordt Wallis in de winter gedomineerd door sneeuw en kou, terwijl u in de zomer vitamine D kunt opdoen dankzij de overheersende zonneschijn.

Specialiteiten uit de regio zijn onder andere gegratineerde asperges, de traditionele Walliser abrikozentaart en raclette.

ONZE PARTNERS

  • Toeristenbureau
    Valais

    Het Saasdal wordt omringd door 18 bergtoppen van vierduizend meter en indrukwekkende gletsjers. Het is een waar paradijs voor bergsporters.

Previous Next

weer

VALAIS WEATHER

Ontdek andere regio's

Kanton Bern
Het kanton Bern, gelegen op de grens tussen het Duitstalige en het Franstalige gebied van Zwitserland, is na Graubünden het grootste kanton van Zwitserland. De regio wordt gedomineerd door talrijke meren en heuvels, met name de Jura.