OPPER-SAVOYE

GEBIEDSINFORMATIE

Het bergachtige departement van de Haute Savoie ligt in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het ligt in het Mont-Blanc-massief en is de thuisbasis van onder andere Annecy, bekend om zijn animatiefilmfestival of Chamonix, het startpunt van de Mont-Blanc. Het Savoyaardse gebergte biedt zowel in de zomer als in de winter vele activiteiten. U kunt skiën in de Portes du Soleil, sneeuwschoenwandelen, wandelen of fietsen in Praz de Lys Sommand... Aan de andere kant ontdekt u tijdens uw wandelingen vele natuurlijke uitzichtpunten zoals watervallen of meren, en misschien krijgt u de kans om wat dieren te zien.

Ook culturele bezoeken zijn mogelijk, zoals het kasteel van Annecy of de Basiliek van de Visitatie. U vindt er het UNESCO-wereldgeopark van Chablais dat bekend staat om zijn uitzonderlijke ligging tussen berg en meer.

Om uw avonden te vullen en nieuwe ontmoetingen te organiseren, stelt de Haute-Savoie verschillende cabarets, bars en discotheken voor.

 

ONZE PARTNERS

 • Toeristenbureau
  Haute-Savoie

  In Praz De Lys Sommand kunt u 's ochtends vroeg naar de Mont Blanc rijden, 's middags wandelen op zoek naar marmotten en 's avonds paragliden.

 • Toeristenbureau
  Haute-Savoie

  Op een steenworp afstand van de Zwitserse grens en het meer van Genève kunt u zich komen herbronnen en genieten van uw vakantie in onze vallei.

 • Toeristenbureau
  Haute-Savoie

  Ontdek de Leman Alpen voor uw vrijetijdsbesteding of uw vakantie met familie of vrienden.

 • Hotel ***
  Saint-Gervais-les-Bains

  In het hart van het dorp Saint-Gervais-les-Bains, is La Féline Blanche een echt Boutique Hotel met een eigentijds design dat een warme en vriendelijke sfeer biedt.

 • Chalet Hotel**** Restaurant Spa
  Cordon

  Met uitzicht op de Mont Blanc, verwelkomt dit familiehotel u in een warme en vriendelijke sfeer. Het restaurant biedt smakelijke gerechten en de Vertigo Spa wacht op u met zijn behandelingsrituelen.

Previous Next

weer

De winter is over het algemeen koud en besneeuwd, terwijl de zomer milder en stormachtig is.

CHAMONIX-MONT-BLANC WEATHER

Ontdek andere regio's

Savoie
Savoie ligt in de Noordelijke Alpen. Hier liggen steden als Champany en Vanoise, Les Karellis en Lanslebourg. De regio biedt een veelheid aan activiteiten. Bijvoorbeeld skiën in Val-Cenis, sneeuwschoenwandelen en sleeën in de winter, of mountainbiken en natuurwandelingen in de zomer.
Alsace
De Elzas ligt tussen de Vogezen en de Rijn. Deze regio met Germaanse traditie biedt een groot aantal activiteiten die alle soorten reizigers zullen vermaken.
Hautes-Alpes
Het departement Hautes-Alpes ligt in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Beroemd om zijn skistations Montgenèvre of Orcières, biedt het departement vele andere sneeuwactiviteiten zoals sleeën, sneeuwschoenwandelen...