piémonte

GEBIEDSINFORMATIE

Piemonte is een regio in het noordwesten van Italië. Het ligt in een bergachtig gebied, omgeven door de Alpen. Daardoor zijn er in de winter verschillende skigebieden geopend. Er is het Milky Way resort op de berg Viso of het zeer beroemde resort Sestriere. U kunt genieten van een groot aantal winteractiviteiten zoals klimmen, raften, langlaufen of skiën.

Voor mountainbikers zijn de hellingen van de Sesia klaar om u te laten zweten.

Op het Lago Maggiore zijn ook watersporten mogelijk zoals zeilen, kajakken... Voor sensatiezoekers blijft canyoning spectaculair!

Cultuur is ook zeer aanwezig in deze regio. U ontdekt een kapel op de hoek van een klein dorp, en wanneer u de deuren ervan indrukt wordt u een museum met kunstwerken aangeboden.

Om uw avonden van ontspanning af te sluiten worden u vele thermale baden in de omgeving aangeboden. Een aanrader is Acqui Terme, een oud Romeins kuuroord.

ONZE PARTNERS

ALS JE EEN FIJNPROEVER BENT

Fiets door de rijstvelden en leer van een gids veel informatie over deze cultuur.

Daarna ga je naar de plaatselijke producent die je uitlegt hoe je de rijst voor je toekomstige risotto verwerkt!

Als u geïnteresseerd bent in wijnbouw, ga dan naar Langhe of Monferrato, waar wijngaarden liggen.

Proef tot slot tijdens uw verblijf in Piemonte de vele gebakjes uit de streek, zoals de chocolade bonèt met amaretti, de kleine bignoles met room... U zult zoveel gastronomische keuzes hebben dat u het niet zult geloven...

weer

PIEMONTE WEATHER