Baden-Württemberg

GEBIEDSINFORMATIE

Zuidwest-Duitsland is de ideale bestemming voor een uitje. Zijn platteland, meren, kleine beboste bergen... Zijn weiden, groene valleien, wijngaarden en boomgaarden... Wandel of fiets langs de paden, adem de frisse lucht in, doe nieuwe energie op.

En elke regio heeft zijn eigen charme. In het noorden is het Odenwald vol heuvels en beken. In de Rijn-Neckar-vlakte is het vlakke terrein van de Pfalz ideaal om te wandelen en te fietsen. Het Zwarte Woud herbergt charmante dorpjes en een prachtig nationaal park. Het Bodenmeer is een paradijs voor watersporters.

Het concept van wandelen ontstond in het Zwarte Woud in 1900 met de Westweg, het eerste wandelpad ter wereld. Wandel langs indrukwekkende kloven, langs watervallen en oude kastelen. Maak gemakkelijke dagwandelingen of daag jezelf uit tot langere wandelingen.

ONZE PARTNERS

  • Hôtel restaurant *****
    Pfinztal-Söllingen

    De historische achtergrond van Villa Hammerschmiede is verbonden met de geschiedenis van de gieterijen in Söllingen. In de 18e eeuw wilde markgraaf Karl-Friedrich "de welvaart en industrialisatie van zijn land bevorderen" door een gieterij te stichten op de grens van de districten Söllingen en Kleinsteinbach.

Previous Next

FIETSEN, WANDELEN EN GASTRONOMIE

De regio produceert uitzonderlijke bieren, wijnen en brandewijnen, en de asperges zijn een jaarlijks hoogtepunt. Geniet ervan tijdens je sportvakantie.

Ontdek samen met de brouwers en wijnboeren een eeuwenlange traditie. Fiets door de wijngaarden op de wijnroute van Baden of Württemberg. Proef brandewijn in de schnapsfonteinen op de Sasbachwalden distilleerroutes.

Drink in Ehingen lekker bier in een van de vijf rasseries op de bierroute. Fiets in de zomer door de velden op de Badense Aspergeweg en geniet van verse asperges in de tavernes.

weer

BADE-WURTEMBERG WEATHER