SCHMALLENBERG

Allemagne - Rhénanie-du-Nord-Westphalie
Beginnelingen Schilderachtig dorp Familie verblijf

Het Schmallenberger Sauerland


Een regio die er als een prentenboek uitziet

Wanneer u voor de eerste keer in het Schmallenberger Sauerland aankomt, hebt u de indruk dat u terechtkomt in een kindersprookjesland of in een romantisch boek. U vindt er een wereld die totaal verschillend is van uw dagelijkse sleur en u bent onder de indruk van de uitgestrekte landschappen, hun rust en de 108 sneeuwwitte vakwerkdorpen. Traditie en moderniteit bestaan er harmonieus naast elkaar. Mensen hebben er veel liefde voor hun regio.
Kom de schilderachtige landschappen van het Schmallenberger Sauerland en van de vakantieregio Eslohe ontdekken, die midden in het driehoek Dortmund, Kassel en Gießen gelegen zijn. Met ongeveer 6.000 bedden verspreid over 430 etablissementen is er voor elk wat wils en voor alle beurzen: uiterst comfortabele hotels met een ruim wellnessaanbod maar ook comfortabele hotelletjes en herbergen in de categorie 3 sterren en 3 sterren superior, pensions en aangename vakantiehuizen.


Kwaliteit gegarandeerd

De regio is een heuse aanrader voor natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar rust en is eveneens een goed adres voor een genotvakantie. Een evidentie die als leidraad geldt doorheen het toeristische aanbod van de regio die zich uitstrekt tussen Rothaarkamm en Homert: geen andere bestemming van het Sauerland – dat de vakantieregio nummer één in Nordrhein-Westfalen is – wacht op u met zoveel sterrenhotels, -herbergen, -pensions en -vakantiehuizen. Negen dorpen van de regio behoren tot de mooiste dorpen van Duitsland. Ze hebben goud gewonnen bij de nationale wedstrijd „Unser Dorf soll schöner werden". Nog meer dorpen van Schmallenberg en Eslohe hebben van hun kant een zilveren of bronzen onderscheiding medaille ... een record op Duits niveau.

 Alles wat trekkers kunnen wensen

Trekken maakt mensen tevreden en is ook uitstekend voor de gezondheid. Het vergezicht over ontelbare zachte bergtoppen tot aan de horizont, de absolute stilte van de natuur maken de kop vrij voor de echt belangrijke zaken van het leven, en de zachte bewegingen buiten in de frisse lucht versterken het lichaam en het welzijn. Het is bijgevolg geen verrassing dat steeds meer mensen de bergen van het Schmallenberger Sauerland en de vakantieregio Eslohe komen ontdekken.
Natuur en kunst treffen elkaar op de 23 km lange kunstwandelroute WaldSkulpturenWeg, die Bad Berleburg met Schmallenberg verbindt. Deze kunstwandelroute, die in Duitsland uniek is, leidt u tot 11 buitengewone beeldhouwwerken en installaties die als thema de ambivalente verhouding tussen mens en natuur hebben.
Onder trekkers geldt de regio overigens als bakermat en pronkstuk van de Rothaarsteig. Ontdek de Weg van de Zintuigen. Geniet van adembenemende vergezichten die van elke kilometer een bijzondere ervaring maken. Ga rusten op een picknickbank. Droom op een comfortabele woudsofa al kijkend naar de groene landschappen die zich tot aan de horizont uitstrekken en laat u verleiden door een trektocht – niet enkel op de Rothaarsteig maar ook op de Höhenflug in het Sauerland en op de talrijke goed bebakende wandelroutes van de regio.

 NIEUW: Gewoon meer vakantie dankzij de Schmallenberger Sauerland Card

Gratis gaan zwemmen, gratis musea bezoeken en op zeer comfortabele wijze en gratis naar de hoog gelegen delen van de Rothaarsteig en de Höhenflug van het Sauerland alsook naar de meest geliefde toeristische bestemmingen gevoerd worden. Dit alles en nog veel meer wordt u aangeboden door de nieuwe Schmallenberger Sauerland Card. De gasten van het Schmallenberger Sauerland en van de vakantieregio Eslohe genieten ervan sinds de zomer 2015.
Overzicht van de troeven: op te merken is de nieuwe wandel- en sightseeingbus. Hij vervolledigt het eveneens gratis aanbod voor de gasten vanwege het openbaar vervoer in de regio en het brengt u bijvoorbeeld naar de hoog gelegen wandelroutes op de Rothaarkamm, Hunau en Homert, of naar charmante maar een beetje afgelegen bestemmingen. Bovendien biedt de Schmallenberger Sauerland Card u één keer per verblijfsweek gratis toegang tot de zwembaden en waterparken van de regio. De musea DampfLandLeute Eslohe, Besteckfabrik Fleckenberg, Schieferbergbau- und Heimatmuseum Holthausen, het museum van het klooster Grafschaft, het Gerichtsmuseum Bad Fredeburg en het Stertschultenhof Cobbenrode kunnen eveneens, zoals de Modellbahnanlage Grafschaft, naar believen bezocht worden. Wordt u ook aangeboden een gratis eenmalig bezoek van het dierenpark Wisent-Wildnis op de Rothaarsteig en van het kinderpark Thikos Kinderland – das Allwetter-Kinderland. Uiteindelijk zal deze kaart aan een gezin met twee kinderen niet enkel veel plezier bezorgen maar ook een mooie besparing van 100 € en meer.
Bovendien kunnen de vakantiegangers genieten van straffe kortingen op de huurprijzen van fietsen en mountainbikefietsen, op de aankoop van wandelkaarten, op de toegangskaarten tot de nieuwe klimzaal in Schmallenberg, op de toegang tot twee golfbanen van 18 en 27 holes in de regio, op boottochten, culturele evenementen, en in de winter op de aankoop van skipassen, en zelfs van kortingen tot 10% in de handelszaken. Meer info op www.sauerland-card.de.

Perfect voor gezinnen

De regio hecht overigens bijzondere aandacht aan gezinnen met kinderen. Sedert 1999 bestaat het "Schmallenberger Kinderland", een samenwerkingsverband van ongeveer een dertigtal gastenkamers op de boerderij die gericht zijn op de behoeften van gezinnen met baby's en (kleine) kinderen. Wie een vakantie op de boerderij boekt kan zonder probleem al zijn kindermateriaal thuis laten – van babyphone tot luiermatras. De rokersvrije gastenkamers zijn tot in de details uitgerust. Diegenen die liever naar het hotel gaan zullen eerder kiezen voor accommodaties van het fonkelnieuwe samenwerkingsverband "Familienhotels im Sauerland". Onder het motto „Das Geheimrezept glücklicher Eltern im Urlaub ist ganz einfach: Zufriedene Kinder!" garanderen deze hotels tegelijkertijd comfort, genot en ludieke ervaringen in volle natuur.


 • Hoogte : 450 m tot 680 m
 • Inwoners : 6300
 • Voetgangerszon : 1

Fotos

Plan en toegang

Adresse

Poststr. 7
57392 Schmallenberg

Tel : +49(0) 2972 97400

http://www.schmallenberger-sauerland.de
info@schmallenberger-sauerland.de

Toegang

Trein

Aucun

Wagen

Aucun

Vliegtuig

Aucun

Weer

630M
top
0 CM
sneeuw
Sunday 17 Nov
0 CM
sneeuw
Monday 18 Nov
0 CM
sneeuw
Tuesday 19 Nov
0 CM
sneeuw
Wednesday 20 Nov
4.1°C
-1.9°C
N-E 6kph
2°C
0°C
S 6kph
2.9°C
-1.1°C
S-O 6kph
3.5°C
-1.6°C
E 4kph
0 CM
sneeuw
Thursday 21 Nov
0 CM
sneeuw
Friday 22 Nov
0 CM
sneeuw
Saturday 23 Nov
5.3°C
2.8°C
S-E 5kph
5.6°C
2.2°C
S-E 4kph
8.4°C
1.4°C
S-E 7kph

460M
Vakantieoord
0 CM
sneeuw
Sunday 17 Nov
0 CM
sneeuw
Monday 18 Nov
0 CM
sneeuw
Tuesday 19 Nov
0 CM
sneeuw
Wednesday 20 Nov
4.8°C
-1.2°C
N-E 6kph
2.7°C
0.8°C
S 6kph
3.6°C
-0.3°C
S-O 6kph
4.2°C
-0.9°C
E 4kph
0 CM
sneeuw
Thursday 21 Nov
0 CM
sneeuw
Friday 22 Nov
0 CM
sneeuw
Saturday 23 Nov
6.1°C
3.6°C
S-E 5kph
6.3°C
3°C
S-E 4kph
9.1°C
2.2°C
S-E 7kph

Informaties

Schmallenberger Höhe

Gesloten
Winterseizoen (Begin : 21/12 - Eind : 22/03) 0 open dagen
Hoogten Skiliften
630 M
top
460 M
omlaag
170 M
hoogteverschillen
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 2
 • 0
 • 0
 • 2
  total
Skigebied
0%
groene pistes
50%
blauwe pistes
50%
rode pistes
0%
zwarte pistes
2
pistes

snowparks[nl]
2.2 km
aan pistes
1.1 km
langste piste

Activiteiten

luge-4web.jpg

Rodelbaan

De sleepiste

In vele landen waar het vaak sneeuwt in de bergen waren de sleden en de sleeën uitzonderlijke transportmiddelen.

Lees meer