RÉGION DENTS DU MIDI

Suisse - Valais
Groot skigebied Extreme sporten Wellness/Thalasso

Het station


Op minder dan 90 minuten van Genève, bij de ingang van het kanton Wallis, ligt de Vallei van Illiez, een typisch Zwitserse ansichtkaart.
De drie dorpsstations zijn erin geslaagd hun rijkdom (architectuur, gastronomie, folklore, ...) te behouden en tegelijkertijd resoluut op de toekomst gericht te zijn.
Daarom garanderen wij u een verblijf in een rustige en authentieke omgeving, in elk seizoen.

Wanneer uw skipas een uitnodiging wordt om te reizen!


In het grensoverschrijdende skigebied "Portes du Soleil" biedt een enkele skipas toegang tot het hele gebied - tegen zeer aantrekkelijke prijzen.


In dit grootste aaneengesloten gebied van Europa kunt u van het ene dal naar het andere skiën zonder ooit dezelfde piste te gebruiken. 600 kilometer aan skiën. Een pure vreugde!

Twaalf Zwitserse en Franse bestemmingen maken deel uit van de reis - in de Vallei van Illiez, aan de Zwitserse kant, zijn het Troistorrents, Champéry, Val-d'Illiez, Les Crosets, Champoussin en Morgins.

De liften verdwijnen discreet langs de beboste hellingen en de hellingen slingeren van boven naar beneden. Hier negeren we de gladde, gladde wegen, zonder bomen of zielen.

Bovendien biedt de bevoorrechte geografie van het landgoed uitstekende sneeuwcondities: in de winter kan de cumulatieve sneeuwlaag een gemiddelde van 7,55 meter bereiken.

Evenementen

Rock the pistes

Ongebruikelijk pop/rockfestival in het hart van de skipistes van Portes du Soleil. Een week vol muziek die de skiërs pure sensaties van zweefvliegen en geluid biedt! Van 15 tot 21 maart 2020. Hier zijn de artiesten die aanwezig zullen zijn voor de 2020 editie van het Festival: Deluxe en Iam. 


Maxi-Rires


In het voorjaar lacht Champéry veel om..... veel..... En luidkeels! De grootste Franstalige komieken uit de hele wereld bezoeken ons tijdens het Maxi-Rires Festival voor weelderige voorstellingen van de afgelopen 10 jaar.


Riverstyle

- De 7Peaks Riverstyle is een tweedaagse internationale freestyle wedstrijd die op 27 en 28 maart 2020 plaatsvindt in het centrum van het dorp Morgins.


Accommodatie

Voor groepen of individuen, van B&B tot hotel met Spa, vindt u al onze accommodaties op onze website:
https://www.regiondentsdumidi.ch/fr/infos-pratiques

Activiteiten

Park baden

Het thermale bronwater van Val d'Illiez, rijk aan zwavel, calcium en magnesium, heeft geneeskrachtige eigenschappen.
Het thermale park biedt binnen- en buitenbaden, whirlpools, massages en een spa in een unieke alpine omgeving.

Sneeuwschoenen

Meer dan 100 km sneeuwschoenpaden en 35 km gemarkeerde wandelpaden zijn beschikbaar in het dal. Naast het adembenemende berglandschap genieten zowel ervaren sporters als gezinnen van onze wandelpaden door bossen, alpenweiden en dorpen.

Op de schaatsen

Morgins en Champéry hebben een ijsbaan. In de winter strijden schaatsers buiten op het ijs in Morgins, terwijl het Palladium Sports Centre het hele jaar door geopend is in Champéry. (In deze laatste is de door Stéphane Lambiel opgerichte schaatsschool gevestigd, een vroege seizoenstraining van grote hockeyclubs en wereldcompetities voor curling).

Langlaufen

Champéry:
Met zijn magische landschappen, zijn wilde en rustige vlakten, zijn fantastische hoogvlakte en zijn mythische, met sneeuw bedekte dennenbomen, geniet de langlaufloipe van een goede sneeuwbedekking dankzij de eigen winterse temperaturen.

Elke avond is het circuit verlicht gedurende 3 km tot 21.00 uur, waardoor de gebruikers momenten van pure magie krijgen.
Morgins:
Drie dubbelsporige paden met een totale lengte van 20 km voeren u door magische landschappen in het bos en langs de rivier van het skigebied van Morgins.

De Zwitserse muur

De Zwitserse muur, een van de steilste hellingen ter wereld, ligt aan de voet van Chavanette. Een uniek avontuur, alleen voor ervaren skiërs.

Skitoeren

De Morgins Park-Wandeling, vijf routes in kaart gebracht en gemarkeerd. Opgedragen aan alle liefhebbers van de zeehondenhuid, van beginner tot concurrent. Vanaf de winter 2019-2020 zal het een timingssysteem hebben via een mobiele applicatie die speciaal ontwikkeld is om atleten in staat te stellen zich te meten en hun vaardigheden te verbeteren.

Bedrijf

De dorpen van de Illiez vallei hebben teams die gespecialiseerd zijn in teambuilding en professionele evenementen die uw verblijf van A tot Z organiseren. Het onthaal van de gastheren en restauranthouders van het Val d'Illiez, zal u zeker een voorproefje geven van uw terugkeer.

Gezinsactiviteiten

Jong en oud zal het genoegen hebben om te genieten van een nieuwe speelse glijbaan in Champéry, terwijl er in Les Crosets voor iedereen een pisteset zal worden aangelegd. Een leuke manier om in een nieuw licht van de geneugten van het skiën te genieten.

Waar te eten

Onze restaurants en snackbars op grote hoogte zijn niet alleen een genot voor uw smaakpapillen, maar ook voor uw ogen dankzij de majestueuze panorama's van de Dents du Midi en de Chablaisische Alpen. Een ruime keuze aan regionale specialiteiten en kaasgerechten wordt aangeboden.
Voor alle budgetten en smaken, van sandwiches tot gastronomische sterrenrestaurants in Gault en Millau, hebben restauranthouders uien voor hun gasten.

Skigebied

Een echt natuurreservaat van poedersneeuw waar de skiër zich in een beschermde omgeving ontwikkelt.
196 liften voor 286 pistes, 30 snowparks boarder-cross en ski-cross, 99 restaurants op de pistes.
34 groene pistes
119 blauw
101 rood
22 zwart

Interactieve kaart hier


 • Hoogte : 1200 m tot 2500 m
 • Inwoners : 7300 env.
 • Voetgangerszon : 1

Fotos

Plan en toegang

Adresse

Rue du Village 54
1874 Champéry

Tel : +41(0)24 477 13 15

https://www.regiondentsdumidi.ch/
info@rddm.ch

Toegang

Trein

Elk dorp bediend door treinen en bussen

Wagen

Afslag nr. 18 richting

Vliegtuig

Aéroport Genève : 120 km

Weer

2277M
top
0 CM
sneeuw
Friday 10 Apr
0 CM
sneeuw
Saturday 11 Apr
0 CM
sneeuw
Sunday 12 Apr
0 CM
sneeuw
Monday 13 Apr
9.6°C
-1.5°C
E 2kph
10.2°C
-0.3°C
E 2kph
8.5°C
-1.3°C
S 2kph
5.8°C
-1.5°C
S-O 1kph
0 CM
sneeuw
Tuesday 14 Apr
0 CM
sneeuw
Wednesday 15 Apr
0 CM
sneeuw
Thursday 16 Apr
3.8°C
-2.6°C
E 3kph
7.5°C
-4°C
S-E 2kph
9.6°C
-2.7°C
S-O 0kph

1040M
Vakantieoord
0 CM
sneeuw
Friday 10 Apr
0 CM
sneeuw
Saturday 11 Apr
0 CM
sneeuw
Sunday 12 Apr
0 CM
sneeuw
Monday 13 Apr
15.1°C
4°C
E 2kph
15.8°C
5.3°C
E 2kph
14.1°C
4.2°C
S 2kph
11.3°C
4°C
S-O 1kph
0 CM
sneeuw
Tuesday 14 Apr
0 CM
sneeuw
Wednesday 15 Apr
0 CM
sneeuw
Thursday 16 Apr
9.4°C
3°C
E 3kph
13°C
1.5°C
S-E 2kph
15.2°C
2.8°C
S-O 0kph

Informaties

Champéry

Gesloten
Winterseizoen (Begin : 14/12 - Eind : 19/04) 0 open dagen
Hoogten Skiliften
2277 M
top
1040 M
omlaag
1237 M
hoogteverschillen
 • 13
 • 0
 • 3
 • 1
 • 31
 • 95
 • 28
 • 13
 • 184
  total
Skigebied
12%
groene pistes
42%
blauwe pistes
35%
rode pistes
11%
zwarte pistes
286
pistes
30
snowparks[nl]
650 km
aan pistes
0 km
langste piste

Activiteiten

centres-aqualudiques2.jpg

Aquatisch centrum

Waterpark

Ontspannen terwijl u aan het zwemmen bent in water aan een ideale temperatuur met een mooie uitzicht op de bergen kan vanaf nu!

Lees meer