INTERLAKEN

Suisse - Oberland Bernois
Mythische bergpassen Trektochten in de bergen Extreme sporten

Zomer en Herfst

Interlaken is van oorsprong een zomerbestemming. Vroeger was de zomer het enige seizoen dat stabiele omstandigheden en goed weer beloofde. Vandaag de dag zijn juni en juli het hoogseizoen. De afgelopen jaren is de herfst echter om twee redenen een echt alternatief gebleken voor de zomer: Minder mensen en beter weer. De landschappen zijn bijzonder spectaculair tijdens dit "gouden seizoen", wanneer de kleurrijke bossen grenzen aan de witte toppen.

Winter

Ontdek op ski's, sneeuwschoenen of te voet de besneeuwde Alpen in het Jungfrau-gebied met meer dan 206 km aan pistes die de regio en zijn wereldberoemde triumviraat Eiger, Mönch en Jungfrau doorkruisen. Skiërs en snowboarders van alle niveaus zullen de uitdagingen van perfect onderhouden pistes aankunnen. Ze kunnen hun dag afsluiten met een ontspannende ontspanning in het wellnesscentrum en in de spa of genieten van andere activiteiten zoals winterkajakken, starlit sleeën of een goede fondue. Alles om u een perfecte wintervakantie te garanderen!

Het Berner Oberland

De glooiende heuvels van het Mittelland worden ruig, de dalen dieper, de dorpen kleiner. Ingebed in het unieke culturele en natuurlijke landschap van het Berner Oberland ligt de vakantieregio Interlaken. Met de turquoise Brienzsee, de diepblauwe Thunsee en het adembenemende berglandschap van de Eiger, Mönch en Jungfrau biedt de regio een uniek decor voor een veelheid aan activiteiten en excursies. Van unieke bergexcursies tot internationale evenementen en eeuwenoude gebruiken, de regio biedt de ideale omgeving voor uw vakantie, ongeacht het seizoen.

Interlaken

Gelegen tussen het Thun- en Brienzmeer ligt de toeristische trekpleister van de regio - Interlaken. Als uitgangspunt voor de Jungfrau-regio met het wereldberoemde driemanschap Eiger, Mönch en Jungfrau ontmoeten gasten uit de hele wereld elkaar om de omliggende bergen en meren te verkennen. Bovendien is Interlaken de nummer één in Europa voor alle avontuurlijke sporten. Of het nu gaat om een parapentevlucht over Interlaken, een bungeejump-sprong van de gondelbaan of een snelle raftingtocht op de plaatselijke wateren. Hier worden de wensen van elke adrenaline junkie meer dan vervuld.

Thunmeer

De Thunsee is het grootste meer van de Interlaken en wordt omgeven door culturele en historische ervaringen. Langs het meer liggen kastelen en musea direct naast de met palmbomen omzoomde baaien. In dit gebied, dat de Riviera van het Berner Oberland wordt genoemd, ademen vele kleine dorpjes een mediterraan karakter uit.
De grootste stad in de regio is Thun met zijn ongeveer 43.000 inwoners. De kronkelende straatjes van de oude binnenstad van Thun, met uitzicht op het witgekalkte, middeleeuwse kasteel, herbergen zowel traditionele als innovatieve winkels. Veel ambachtslieden en kunstenaars bevinden zich in de hoofdstraat, uniek in Europa en getuigen van het verleden van de hertogen van Zähringen in Thun.

Brienzmeer

Charmante dorpjes van chalets en gebeeldhouwde huizen omringen het turquoise water van het Brienzmeer. Hier zijn de gewoontes en tradities nog steeds springlevend. De eeuwenoude ambachtelijke industrie heeft het tot op de dag van vandaag overleefd. Het houtsnijdersdorp Brienz staat bekend om zijn rijke vakmanschap. Het beroep van houtsnijder is nog steeds zeer wijdverbreid in het dorp. Musea presenteren creaties van oude meesters. Brienz is tot op de dag van vandaag de plaats waar de beeldhouwkunst wordt onderwezen.

Avontuur en buitensport

Interlaken is de bakermat van het paragliden. Zodra de techniek het mogelijk maakte, maakte paragliding zijn debuut in het Berner Oberland. Moedige piloten brachten de sport hierheen, vandaag de dag maakt een parapentevlucht deel uit van het verblijf in Interlaken zoals kaas in Zwitserland. In de loop der jaren heeft de avontuurlijke gemeenschap haar adrenalinekick activiteiten uitgebreid: canyoning, bungeejumpen, parachutespringen, parachutespringen en nog veel meer, Interlaken heeft alles wat je nodig hebt. Waar u ook bent, u zult genieten van het mooiste panorama ter wereld.

Boottochten

Uitloggen en live! Ontsnap aan het dagelijks leven, laat uw gedachten ver weg en laat uw gedachten de vrije loop: een boottocht over de Thun- of Brienzsee die u naar pittoreske dorpjes en historische kastelen voert. Een restaurant is op de boot en zorgt voor uw welzijn.

Wandelingen

Heldere bergmeren, meerlaagse watervallen en goed gemarkeerde bergpaden nodigen uit tot wandelen. Of u nu de voorkeur geeft aan een wandeling in de buurt van een idyllisch bergmeer, langs rotswanden of door zeldzame heidevelden: het wandelparadijs in de vakantieregio Interlaken is grenzeloos. De bergspoorwegen brengen u naar de startpunten van de mooiste wegen.


 • Hoogte : 552 tot 4158
 • Inwoners : 5592
 • Voetgangerszon :

Fotos

Plan en toegang

Adresse

Marktgasse, 1
CH - 3800 Interlaken

Tel : +41 33 826 53 00

https://www.interlaken.ch/fr/
mail@interlakentourism.ch

Toegang

Trein

Vanuit alle grote Zwitserse steden vertrekken minstens één keer per uur treinen naar Interlaken.

Wagen

Interlaken ligt op het Zwitserse nationale wegennet en is daardoor goed verbonden met alle grote Europese centra.

Vliegtuig

De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Bern, Zürich, Genève en Basel-Mulhouse.

Weer

2500M
top
CM
sneeuw
Thursday 14 Nov
22 CM
sneeuw
Friday 15 Nov
3 CM
sneeuw
Saturday 16 Nov
9 CM
sneeuw
Sunday 17 Nov
-3.5°C
-10.7°C
S-E 3kph
-2.8°C
-5.6°C
S-E 2kph
-2.7°C
-5.6°C
S-E 1kph
-5.3°C
-7.4°C
N-O 1kph
0 CM
sneeuw
Monday 18 Nov
2 CM
sneeuw
Tuesday 19 Nov
0 CM
sneeuw
Wednesday 20 Nov
-3.3°C
-6.2°C
S 2kph
-1.8°C
-5.1°C
S-O 1kph
-0.2°C
-4°C
S 3kph

796M
Vakantieoord
CM
sneeuw
Thursday 14 Nov
22 CM
sneeuw
Friday 15 Nov
3 CM
sneeuw
Saturday 16 Nov
9 CM
sneeuw
Sunday 17 Nov
4.2°C
-3.1°C
S-E 3kph
4.9°C
2.1°C
S-E 2kph
4.9°C
2.1°C
S-E 1kph
2.4°C
0.3°C
N-O 1kph
0 CM
sneeuw
Monday 18 Nov
2 CM
sneeuw
Tuesday 19 Nov
0 CM
sneeuw
Wednesday 20 Nov
4.3°C
1.4°C
S 2kph
5.9°C
2.6°C
S-O 1kph
7.4°C
3.6°C
S 3kph

Informaties

Grindelwald - Wengen

Gesloten
Winterseizoen (Begin : 30/11 - Eind : 19/04) 142 open dagen
Hoogten Skiliften
2500 M
top
796 M
omlaag
1704 M
hoogteverschillen
 • 7
 • 9
 • 6
 • 0
 • 5
 • 10
 • 3
 • 0
 • 40
  total
Skigebied
0%
groene pistes
0%
blauwe pistes
0%
rode pistes
100%
zwarte pistes
0
pistes
3
snowparks[nl]
206 km
aan pistes
10 km
langste piste

Activiteiten