COIRE - CHUR

Suisse - Les Grisons

Chur - Alpenstad


Startpunt voor trein- en bergavonturen
Vandaag de dag is deze Alpenstad meer dan alleen een tussenstop op de noord-zuid handelsroute. Het is ook het startpunt van de Rhaetian Railway en zijn UNESCO-werelderfgoedlijnen en de beroemde Bernina- en Glacier Express-lijnen.
Chur heeft een eigen winter- en zomersportgebied in Brambrüesch, dat door een gloednieuwe kabelbaan met het stadscentrum is verbonden. De grote stations van Arosa, Lenzerheide en Flims-Laax zijn gemakkelijk bereikbaar per trein en bus vanuit deze stad aan de Rijn.


De bezienswaardigheden
Chur, de bisschoppelijke stad, beschouwd als de oudste stad van de Confederatie, is ook het culturele centrum van het romaanse Zwitserland. Vooral het kasteel en de kathedraal zijn een bezoek waard.
Om de belangrijkste getuigen van haar geschiedenis te ontdekken, neemt de stadsplattegrond en audiogids u mee door de stad. De audiogids is de onafhankelijke stadsrondleiding voor uw laptop of MP3-speler, is beschikbaar in 13 talen en laat u in 32 hoofdstukken kennismaken met de stad. Bijvoorbeeld door de oude gotische stad uit de 15e en 16e eeuw, waar de invloeden van de buurlanden nog steeds voelbaar zijn en getuigen van de knowhow van Italiaanse bouwers, of door de 800 jaar oude kathedraal met zijn prachtige 15e eeuwse gebeeldhouwde altaar. De hoofdstad van Graubünden heeft drie musea gewijd aan de Alpencultuur: het Graubünden Museum voor Schone Kunsten, het Natuurhistorisch Museum en het Rhaetisch Museum. Een bezoek aan het Musée réthique met zijn historische en volkskunstcollecties, evenals het Musée des beaux-arts en zijn schilderijen en beeldhouwwerken uit de 18e tot 20e eeuw in Graubünden is een bezoek waard.
Jong en oud kunnen de stad en haar drie kantonnale musea op een onderhoudende manier ontdekken dankzij de nieuwe kaart van Chur, ontworpen voor kinderen.


Winkels en restaurants
In de oude stad nodigen het gebrek aan verkeer en de verwevenheid van de steegjes uit tot etalages. Vooral omdat Chur, met meer dan 500 geregistreerde winkels, kan worden beschouwd als het belangrijkste winkelcentrum tussen Zürich en Milaan.
Met bijna 130 vestigingen heeft Chur een van de hoogste restaurantdichtheden van Zwitserland. Van een verfijnd restaurant tot een pittoreske bistro, er is voor ieder wat wils. Geen wonder dat de mensen van de
graag uit te gaan en te feesten.


Brambrüesch, emblematische berg Chur
Brambrüesch, de emblematische berg van Chur, is snel bereikbaar met de kabelbaan en biedt een breed scala aan activiteiten.
In de zomer kunt u genieten van prachtige wandelingen, gezellige restaurants en spannende fietstochten, maar ook van het Alpine Bike Park met zijn downhill mountainbike routes.
In de winter bereikt u met de kabelbaan, skilift en stoeltjeslift een hoogte van 2.200 m, met 20 km natuurlijke skipistes en gezellige bergrestaurants met zonnig terras voor wie van het leven houdt. Daarnaast kunt u gebruik maken van een 5 km lange rodelbaan, winterwandelpaden en een perfect sneeuwschoengebied. Uitrusting en cursussen beschikbaar bij de AIS Sportschool.

 


  • Hoogte : tot
  • Inwoners :
  • Voetgangerszon :

Fotos

Plan en toegang

Adresse

Bahnhofplatz 3
7001 Chur

Tel : +41 (0)81 252 18 18

www.churtourismus.ch
info@churtourismus.ch

Toegang

Trein

Wagen

Vliegtuig

Weer

Informations non disponibles

Activiteiten

centres-aqualudiques2.jpg

Aquatisch centrum

Waterpark

Ontspannen terwijl u aan het zwemmen bent in water aan een ideale temperatuur met een mooie uitzicht op de bergen kan vanaf nu!

Lees meer

luge-4web.jpg

Rodelbaan

De sleepiste

In vele landen waar het vaak sneeuwt in de bergen waren de sleden en de sleeën uitzonderlijke transportmiddelen.

Lees meer