Eco-toeristische residentie - Nordic spa

Domaine du Hirtz

Wattwiller

Beschrijving

De Munster vallei is een paradijs voor buitensporten tussen de Vogezen en de Elzas.

Een echt actieve vallei!

Er is meer in de Munster vallei dan wandelen en fietsen! Profiteer van de vele bezienswaardigheden en activiteiten om uw verblijf te verrijken met herinneringen. Een geluidswandeling met Jim Petit, een bezoek aan de Ferme aux Rennes, een tocht naar de Schnepfenried accrobranche om dicht bij de toppen te komen, een ontdekking van het Maison Albert Schweitzer... en vele andere... Laat uw nieuwsgierigheid u meevoeren!

Een echt gulzig dal!

Van de traditionele maaltijd in onze boerenherbergen als beloning voor een goede wandeling, tot onze mooiste tafels, laat u verleiden door het scala aan mogelijkheden. Een unieke gastronomische cultuur waarin lokale producten centraal staan, waaronder onze kazen, vertegenwoordigd door de beroemdste van allemaal: Munster! Wil je meer weten? Bezoek het Maison du Fromage in Gunsbach of La Ferme du Versant du Soleil in Hohrod.

 • IN DE ZOMER

  Wie naar het Munsterdal komt, ontdekt een weelderige en ongerepte natuur, adembenemende panorama's en gevestigde landbouwtradities.

  Voel je vrij in de open ruimte! Trek uw beste wandelschoenen aan en ga op pad met onze 470 kilometer gemarkeerde wandelroutes van Club Vosgien!  Van de emblematische toppen van de Petit Ballon en de Hohneck, met prachtige uitzichten over onze vallei en de naburige bergtoppen, tot de vijf juwelen die onze bergmeren zijn: een grote diversiteit om aan de verwachtingen van elke wandelaar of hardloper te voldoen, zowel beginners als gevorderden.

  De Vallei is in beweging! Fietsers laten zich niet uit het veld slaan. Niet minder dan 7 mountainbike circuits om liefhebbers van spanning en natuur te bekoren. Maar ook emblematische passen en beklimmingen voor de renners: Platzerwasel, de Hohrodbergklim, de Schluchtpas... Fietsliefhebbers kunnen van Mittlach naar Colmar, via de 25 kilometer lange route die doorspekt is met te ontdekken klompjes zoals het dorpje Soultzbach-les-Bains, het kleinste middeleeuwse stadje van de Elzas.

 • IN DE WINTER

  Beleef de Vallei onder de sneeuwvlokken! De Vallei van Munster is vier resorts om te genieten van de geneugten van de winter!

  Schnepfenried is het familieresort van het dal! 18 pistes voor downhill liefhebbers maar ook Nordic ski en sneeuwschoen pistes. Voeg daar nog rodel- en beginnerspistes aan toe, en je hebt een skioord dat elk lid van het gezin naar wens en niveau zal plezieren!

  In Le Gaschney hebben de pistes een sportief karakter, maar er is ook de mogelijkheid om er even tussenuit te gaan dankzij prachtige ski- of sneeuwschoenwandelingen.

  Le Tanet, in het hart van de glaciale keteldalen van het Lac Vert en het Lac du Forlet, zal liefhebbers van skiën en de wijde omgeving bekoren.

  Tenslotte is de Trois-Fours het onvermijdelijke balkon van onze vallei met nordic- en sneeuwschoenpaden die het familiepubliek en beginners zullen bekoren.

Services

 • Telefoon
 • Gemakkelijk transport
 • Restaurant
 • SPA & Wellness
 • Toegangvoor gehandicapten

Ervaringen

Tarieven

 • In de studio

  van €70 tot €90

 • En Lodge 

  van 160€ tot 189€.

Contact

Ontdek andere partners in deze regio

 • Eco-toeristische residentie - Nordic spa
  Wattwiller

  Kom naar het HIRTZ en herontdek je ware aard. Gelegen in de Haut-Rhin, op het kruispunt van de wijnroute en de route des crêtes, ontvangt het Domaine du HIRTZ u 350 dagen per jaar op 8 hectare ongerepte natuur.

Previous Next