05/02/2023 - Lisa.L

Deze zomer, (her)ontdek Praz de Lys Sommand : Outdoor, gastronomische en culturele bestemming.

Het goede weer en de zon zijn terug! Het is tijd om je volgende reis te plannen.
Wat als u naar een grotere hoogte zou gaan? Ga naar Praz de Lys Sommand op 1500m hoogte, maar ook naar de dorpen Taninges en Mieussy, om de Montagne Vraie te ontdekken: of u nu fietser, wandelaar of recreant bent, geniet van een onvergetelijk verblijf in de Haute-Savoie, in het hart van het Giffre-gebergte.

Op zoek naar buitenactiviteiten?

Fietsen in de kijker

Houdt u van fietsen? Moedig deze zomer de wielrenners van de Tour de France aan op 15 en 16 juli en probeer op 30 juli de Col de la Ramaz te beklimmen op een voor gemotoriseerd verkeer afgesloten weg tijdens het evenement "Adopteer een Col".

Voor wie graag fietst zonder zich zorgen te maken over het hoogteverschil, biedt de groene weg "Au fil du Giffre" een ideaal speelterrein. Voor de nieuwsgierigen: ontdek de VTTAE-routes van de Giffre!

Op zoek naar een dosis adrenaline?
Waag de sprong en probeer paragliding! Mieussy is de bakermat van het paragliden. Hoe kunt u deze activiteit beter uitproberen dan op zijn geboortegrond? Met uw voeten in de lucht ligt het hele Giffredal voor u open, met uitzicht op de Mont Blanc.

Voor de wandelaars wachten er 23 wandelingen en trektochten door het Giffregebergte. Van 30 minuten tot meerdere dagen wandelen, er is voor elk wat wils. Hardlopers ten slotte kunnen zich uitleven op de parcoursen van Praz de Lys Sommand.

Afkoelen

Na een dag vol activiteiten is het tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Daarvoor zijn de openluchtbioscoopavonden perfect! Ontdek elke week een ander programma op ongewone locaties.

Een gastronomische pauze

Kaas, kaas, kaas!
Een verblijf in Praz de Lys Sommand is onmogelijk zonder een stop bij de Fruitière des Hauts-Fleury. Verwen uzelf met streekproducten: reblochon (gouden medaille 2022 op de Parijse landbouwbeurs), vleeswaren, jam...
Genoeg voor een geslaagd aperitief!
De hele zomer lang nodigt de Fruitière des Hauts-Fleury u uit voor rondleidingen en workshops kaasmaken. Jong en oud zullen deze momenten van delen waarderen.

Voor liefhebbers van streekproducten: kom op 12 augustus naar het Alpage festival in Sommand! Tradities, knowhow en streekproducten worden gecombineerd voor dit prachtige evenement.
Voor de zoetekauwen ten slotte nodigen de restauranthouders u de hele zomer uit om de beste streekgerechten te proeven (met kaas natuurlijk!).

Cultuur tanken

Ontdek ons erfgoed


De dorpen Taninges en Mieussy zijn rijk aan bewaard gebleven erfgoed en culturele bezienswaardigheden: Het Maison du Patrimoine in de oude stad Taninges, het Kapellencircuit in Mieussy en de Chartreuse de Mélan in Taninges.
Deze laatste is geopend van april tot oktober en nodigt uit tot een reis terug in de tijd. Het gebouw vertelt namelijk zijn geschiedenis en de bemiddelaars van de Chartreuse (departement Haute-Savoie) helpen u graag om het gebouw en de tentoonstelling te ontdekken, evenals het grote park en de kunstwerken die er staan.
Daarnaast bieden de erfgoedgidsen van de Savoie Mont-Blanc tijdens het zomerseizoen rondleidingen aan.
Na dit alles zal de geschiedenis van de dorpen geen geheimen meer voor u hebben!

De hele zomer lang kookt de cultuur in Praz de Lys Sommand met het FestiGrat's Festival!

Elke vrijdag wordt u uitgenodigd om te vibreren op het ritme van FestiGrat's.
Dit kleurrijke muziekfestival nodigt u tijdens zijn 6 data uit om artiesten te ontdekken met een welomlijnd muzikaal universum, en altijd op ongewone plaatsen!
Wilt u een concert bijwonen op 2000m hoogte?

Bent u klaar voor een onvergetelijk verblijf?
Ontdek deze zomer de Montagne Vraie: een outdoor, gastronomische en culturele bestemming in het hart van de Haute-Savoie.
Meer over Praz de Lys Sommand