02/06/2023 - Judit - 2 min de lecture

DE SAINT-OURS EN SKI BEURS IN DE AOSTA VALLEI

30 en 31 januari 2023 typische ambachten, wijnen en gastronomie.

Elk jaar presenteren duizend exposanten, waaronder kunstenaars en ambachtslieden uit de Valle d'Aosta, hun werk met behoud van het ambachtelijke karakter.

Het is een groots volksfeest, een lofzang op de creativiteit en ijver van de bergbewoners.

Een beetje geschiedenis:

In de middeleeuwen werd de kermis in Aosta gehouden in de buurt van de Collegiale kerk die naar de heilige Beer was genoemd. Volgens de legende begon het allemaal voor de kerk toen de heilige, die in de 9e eeuw leefde, de gewoonte aannam om kleren en "sabots", de traditionele houten schoenen, uit te delen aan de armen, die nog steeds te zien zijn op de Beurs. Nu is de hele binnenstad bij het evenement betrokken, zowel binnen als langs de Romeinse muren.

Alle traditionele activiteiten zijn vertegenwoordigd:

Houtsnijwerk en decoratie, bewerking van speksteen, smeedijzer en leer, weven van lakens, wollen stoffen bewerkt op oude houten weefgetouwen, vervolgens kant, rieten voorwerpen, huishoudelijke voorwerpen, houten trappen, vaten...

Het is niet zozeer het commerciële aspect dat de exposanten ertoe aanzet aan de beurs deel te nemen, maar veeleer de wens om het atelier te verlaten en een publiek te ontmoeten dat hun kwaliteitswerk en creativiteit, de vrucht van eeuwenoude tradities, waardeert.

Bezoekers van de beurs gaan erheen om een unieke en onvergelijkbare sfeer te "ademen".

De pluspunten:

>> Bezoek de Werkplaats, waar u de artistieke werken kunt bewonderen van ambachtslieden die van hun kunst hun beroep hebben gemaakt.

>> In het oenogastronomisch paviljoen kunt u de typische smaken van het Aostadal ontdekken.

>> Geniet van de muziek, de folklore en de mogelijkheden voor gastronomische proeverijen van wijnen en typische producten.

>> Bij de informatiepunten van de beurs vindt u de menu's van de restaurants die typische gerechten van het gebied aanbieden.

>> Het hoogtepunt is de Veillà, de nachtwake tussen de twee beursdagen, die de straten verlicht en tot het ochtendgloren vult met mensen.

Skiën in charmante traditionele dorpen voor slechts € 100

Een 5-daagse skipas met 1 uur begeleide lessen inbegrepen om de skidorpen te ontdekken die de magie van de Aostavallei uitmaken.

Skigebieden die aan het initiatief deelnemen: Antagnod, Brusson, Chamois, Champorcher, Cogne, Crévacol, Gressoney-Saint-Jean, Ollomont, Rhêmes-Notre-Dame, Valgrisenche en La Magdeleine.

Prijzen:

€100,00 voor volwassenen

€80,00 onder 14 jaar (geboren na 31/10/2008)

GRATIS** onder 8 jaar (geboren na 31/10/14) * Indien gekochte skipas voor volwassenen

 

Het pluspunt:

Deze pakketten bieden ook gratis toegang tot alle langlaufpistes in het Aostadal en tot verschillende overdekte zwembaden in de regio! En u kunt ook profiteren van vele kortingen op diverse entrees: de Ford de Bard, het Astronomisch Observatorium, diverse tentoonstellingen en kastelen.

Contact:

www.lovevda.it | aosta@turismo.vda.it | +39 0165 236627

Ski-informatie in het Aostadal : http://www.skilife.ski/fr

Fotos: ©Vallée d'Aoste Tourisme